Wednesday, June 22, 2011

jaulah klate-day 2

Bismillahirrahmanirrahim...


Alhamdulillah...nafsu malas dah kalah..*padan muka* maka terhasillah post ni..yeyyy...*tepuktepuk*
[tak sangka..rajin juga fatimah ni...]^____^


Ahad-12/06/2011


untuk hari kedua ni, kami fokus untuk ke Melor..rumah kawan baru sy & hanis..sarah tak termasuk..sebab wana ni kawan sarah kat UTM...best kawan ngan wana ni..baru je jejak kaki kat rumah dia,dah terasa macam kat rumah sendiri...siap gi dapur buat kuih lagi...ni first time kami buat kuih cek mek molek..[xtau la betol ke x ejaannya ni]..kuih ni lebih kurang macam kuih keria..cumanya lain dari segi bentuk dan cara buat..bahan-bahan totally sama..so apalagi..sy & hanis terus je la buat tak malu..beriya sangat nak buat keria..nasib la mak wana ni faham perangai kami...[sbb lebih kurang perangai wana jugak..haha]


hentam kromo je buat kuih ni..asal ada bentuk,kira ok la tu...hehe




habis je buat kuih, mak wana terus masakkan kami tomyam +ikan kegemaran wana[tak tau apa nama]+gulai ikan..dok kat rumah wana ni, tak sempat nak rasa lapar..sampai-sampai je, dah hidangkan cek mek molek+tembikai+air teh tarik..tak lama lepas tu,hidangkan makan tengahari pulak..sungguhla...memang seronok kat rumah wana ni..[mananya tak seronok asyik dapat makan je kan..sedap pulak tu..hihi^^]

after solat zohor, kami gerak ke rumah makcik Noziah..wife kepada pakcik Zakaria..haaa...meh nak bgtau...kat rumah mcik ni, kami dihidangkan laksa pineng..feh.feh.feh...kenyang sangat-sangat ni...cepat-cepat fikir sementara mcik kat dapur...ok2.1 bungkus kita bahagi 4..ok ah...setel..cerdik apa idea tu...naseb la mcik tak kecik hati...fuhhh..=.="

nampaknya mcik Noziah sangat gembira dengan kehadiran kami..ehem..anak dara yg datang kan..sape tak gembira....keh2 :p dah2.jom gerak ke rumah mcik Nah pulak..


hai wana, kusyuknyaa...dok cerita pasal pcik yg bawak anak pi skolah tu ka??[kesian pokcik tu..sepatutnya hari tu x sekolah..sebab kelantan cuti sempena lawan bola..tak pasal je pokcik tu kena patah balik...sabar ye pcik...]

kat beranda rumah mcik Noziah...

haa...yg ni pulak kat rumah Dr.Ariff...sementara tunggu mcik Nah buka pintu, kami pun bergambar la dulu...seronok la mcik Noziah ni...masuk je dengan kami...maaf la ye mcik..terpaksa melayan kerenah kami.. =.="


manis-manis semuanya...tapi tetap mcik noziah yang paling manis...hehe



hampir pukul 5.30 petang, kami pun minta diri...rasa macam hari raya je kan bila ziarah rumah makcik-makcik ni..best....hehe..alhamdulillah..sedikit sebanyak kami dapat sesuatu dari makcik Noziah & makcik Nah..terima kasih ye makcik...nasihat makcik akan kami ingat sentiasa...insya'Allah... :)




hoorayyy!!kembali semula ke kampung wana...kali ni sesi bergambar & bermesra dengan tok wana...[suka ea wana kenen2 kan kami dengan tok wana...kang marah nenek-nenek kat kampung wana tu...hehe]..


cantik kan kampung wana ni.....hijau je....[patutpun wana tak rabun.... :)]


baru tau....best juga melepak tepi jambatan ni..^^


Alhamdulillah.Alhamdulillah.Alhamdulillah..Wana...semoga ukhwah yang terjalin akan kekal sampai ke syurga..seronok dapat kenal dengan awak..insya'Allah next time awak jaulah la ke tempat kami pula... :) 





Sabda Rasulullah s.a.w:

 “Tiadalah dua orang yang saling cinta-mencintai kerana Allah itu, melainkan yang lebih dicintai oleh Allah itu, ialah orang yang lebih banyak cintanya kepada rakannya.”

Sabdanya lagi:

“Sesungguhnya Allah s.w.t. telah berkata: Sudah pastilah kecintaanKu itu terhadap orang-orang yang ziarah-menziarahi keranaKu: Sudah pastilah kecintaanKu itu terhadap orang-orang yang cinta-mencintai keranaKu. Sudah pastilah kecintaanKu itu terhadap orang-orang yang bersusah payah keranaKu. Dan sudah pastilah kecintaanKu itu terhadap orang-orang yang tolong-menolong keranaKu.”

to be continued...

7 comments:

Abe Am said...

terbaca post jaulah kelate day1 MFC tu genamo?
"MFC tu ape?"

doubting....tercari2.

bintufadeen said...

MFC tu muzdalfa fried chicken...
sangat sedap.cubalah rasa.
di area bandar baru bangi pun ada :)

bintufadeen said...

kalau di klate, ada kat area kB.

saleem wahab said...

subhanallah...

Abe Am said...

terasa bersalah, sbb anak jati kelantan tak tahu MFC tu kat mane...
adeih.

sbb besa dgn Radix dekat area kubang kerian.. betul2 depan HUSM kubang kerian...

syaffa said...

apsal muka blur2 tu.

bintufadeen said...

anak dara kena censored sket..hehe