Sunday, April 11, 2010

he is my hero...

bismillahirrohmanirrohim....

Alhamdulillah,sy masih dizinkan untuk mencoret sesuatu yang pada sy amat bermakna dan menggelikan hati sy..hehehe

9/4/2010..

sy bertekad untuk pulang ke johor walaupun time tu study week...[tekad yang tak bagus]..sy tahu kalau sy kat rumah,sy takkan study punye..tapi sy bawak balik buku jugak..sebab yang penting niat tu ade..insya`Allah berkat..hehe..tepat 12 tengahari, sy naik bas..sangat lega..sebelum tu sy rs macam nak pengsan..dengan beg yg berat, sy ke hulu ke hilir..dr kolej ke bank-dr bank ke flat ikan-dr flat ikan ke pusat asasi-dr pusat asasi sy berlari-lari anak dengan ain n anum ke KMR..nak kejar bas gi pudu punye pasal..apepon kami sanggup redah..huhu..kemudian time dalam bas on the way ke johor, berlaku sedikit babak sedih antara sy dan family sy...sgt3 sedih..sampai sy rase tak nak balik rumah..ikutkan hati, sy nak patah balik ke upm..tp sy tak nak terlalu bertindak mengikut perasaan..sy sangat kecil hati dengan abah sy...malam tu alhamdulillah sy selamat sampai di rumah..syukur sangat kat Allah sebab Allah bagi saya selamat sampai rumah walaupun sy dh berdosa pada ayah sy[kes kecil hati tadi]..kalau la sy maut time dalam perjalanan,tak ke naya..tak sempat nak mintak maaf..ades2..sampai rumah je,mak sy sambut sy..mak sy tanya,"kakak balik naik ape?"..sy jawab,"rahsia.." sy terus masuk bilik dan tidur sebab terlalu letih.Letih fizikal dan emosi.

10/4/2010..

sy bersarapan bersama mak sy..mak sy cakap,"kakak tau x,abah kecik hati dengan kakak tau semalam.Abah call tapi tak nak angkat.Abah siap keluar pergi beli topup sebab nak call kakak..Ingat..abah kecik hati ngan kakak,abah x dapat dosa..tapi kalau kakak kecik hati ngan abah,kakak dapat dosa" Rasa macam nak tersembur air milo yang sy tgh minum tu..tp sy x jawab balik pun..sy diam dan berfikir..Ya Allah..apa yg sy dah buat..layak ke sy nak kecil hati kalau nak dibandingkan dengan pengorbanan2 ayah sy yg menggunung tu..nak menitis air mata..tapi cepat2 sy pegi tandas..layan perasaan+muhasabah diri dalam tandas..kalau nak nanges pun takde orang nampak..takdela sy malu nanti..hehe..semua perbuatan jahat kat dunia ni Allah akan tangguhkan pembalasannya kecuali buat jahat pada kedua ibu bapa..Allah akan balas time tu jugak..ya...sangat benar..tiba2 plak charger laptop sy x berfungsi..dah la skrin ade masalah..nk baiki skrin,kosnya RM 1000++..warranty plak x jumpe..ades3..sudah jatuh ditimpa tangga..sy sangat terharu sebab walaupun ayah sy kecil hati ngan sy,beliau tetap bertungkus lumus tolong sy cari warranty tu..seolah-olah takde ape2 yg berlaku..sy rasa sebak sangat..tp sy simpan dalam hati je..malu la sy klau abah sy nampak sy nangis..hehe..sy ni suke ego tak bertempat..tak bagus..isk3..unfortunately x jumpe jugak warranty tu..ayah sy ckp,beli baru jela...errkkkk...tidak3...sy taknak menambahkan rase bersalah sy lagi...sy akan berusaha keras untuk cari solusinye..takpe abah,trima kasih byk2 atas tawaran tu..biar abah simpan duit abah tu untuk perkara yg lebih penting ye..sy berjanji dalam diri sy,sy tak nak hampakan abah sy lagi..sy taknak kecilkan hati abah sy lagi..sy sangat2 sayangkan abah sy...walaupun abah sy jenis tak banyak cakap,tp abah sy 'deliver' kasih sayang tu melalui perbuatan..sy sangat2 rasakannya..
mak jangan kecil hati ye...nanti lain kali kte post untuk mak ea..[tp tunggu sy kecil hati ngan mak pulak]..hehehe..sy rase malu+geli hati+nak tergelak bila teringat kisah sy yang satu ni..adik sy,ekal..die ckp kat sy, "kak,ko ni x segan pulak ek..dah besar2 pun nak merajuk..sekarang kan dah malu sendiri..padan muka..ngade2 sangat"..eeeeee..sabar3...mahu saje sy stapler mulut dia yg muncung tu..huhu..[sori ekal..termengata ko plak] :)


ni la abah sy yang sweet tu..banyak berjasa tau jejaka ni..abah,you are my hero :)



p/s : kepada yg dh berumur 17 tahun dan ke atas,sgt x sesuai kalau anda nk merajuk..
nanti mesti anda akan malu sendiri..macam sy ni..so sama2 la kte buat2 rlex
walaupun dalam hati tu sedih tahap gaban..wallahua`lam..

6 comments:

kaZe said...

anda..anda..anda
insyaAllah anak yg solehah ni..
untung pc kamarudin.. :)

bintufadeen said...

bukan sy ni anak yang menyusahkan ke....
masih segar bait2 tulisan itu...huhu
neway,smoga sy benar2 solehah..insya`Allah :)

adkarika said...

InsyaAllah..
Mudah2an Fansuri dan anak-anak yg lain
pn akan mengikut qudwah hasanah
yg PakCik ditunjukkan..

Semoga Allah memberikan kebahagiaan dan keharmonian kpd family kamu (",)

bintufadeen said...

adkarika:
amiennn....
semoga kamu dan keluarga kamu juga dikurniakan kebahagiaan dan keharmonian..insya`Allah :)

Anonymous said...

ameeen.
bukan mudah dapat anak sepert anda..
bnykkn lagia mnulis berkisar keluarga dan hubnngn dgn mak dan ayah..

bintufadeen said...

baik cik nony..[gelaran utk anonymous]
insya`Allah post sy akn lebih kpd topik fmly..
doakan supaya mak ayah sy mudah utk jaga sy...[sgt berharap] :)