Saturday, August 7, 2010

28 julai versi 3 abdul...

In the name of Allah the Most Beneficient the Most Merciful..

8/8/2010-10:49 a.m....


Moga-moga Allah ampunkan sy...sepatutnya sekarang ni sy kena pantau modul 'here you are' di Ladang Ternakan UPM...tapi...sengaja sy tak pergi sebab sy percaya Kak Afzan & Abg Zack dapat handle semuanya...hehe...[ayat puji2an utk cover up diri sendiri]..

macam biasa la kan...setiap minggu sy akan ada circle dengan sahabat2 tercinta...k.am..k.shashi..k.fati..k.hanin..k.atiyah..k.wani...tapi circle minggu ni takkan sy lupa sampai bila-bila..[haaa...ni yg start nk gelak ni..hehehe]..alhamdulillah laa time ni makcik zu tak datang..kalau tak, malu sy...time dah baca Al-Asr tu, sy ingat nak beredar terus la..tiba-tiba k.hanin request nak nasyid...disuruhnya pulak k.atiyah jadi solo..hahaha...ape kebendanya ni...kenapa sy tak tau apa2 ni...[rasa lampi...macam run 1 GB je otak ni..huhu]..

timah:k.am,nape ngan dorang ni???tetiba plak nak nasyid...
k.am:entah dorang ni..kenapa ntah..

k.hanin:weh,jom la nasyid...kita nasyid 3 Abdul..atiyah jd solo..sy takde suara ni...
k.atiyah:3 Abdul??yg mana???

tiba-tiba.....

"Allah selamatkan kamu....Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan Fatimahk...Allah selamatkan kamu..yeay!!cepat-cepat potong kek..kami dah lapaq ni"...ceitt...patutla berkobar semacam..ampa semua dok lapaq kek kami rupanya...kekeke....ni kali kedua sy kena surprise...memang bahagia...dan hari ni sy
sangat2 bahagia...betul cakap makcik Mi...Allah takkan bagi kita sedih lama-lama...sebenarnya pagi tu sy rasa marah sangat..geram sangat..kecewa sangat..sedih sangat...ade ke patot copy assignment sy tak mintak izin sy dulu..dah siap copy baru nak cakap..dah la ceroboh fail sy..geram3..tapi tengahari tu dah kurang sikit geram...sebab mak sy mesej sy..Family sy nak datang UPM & nak amek sy tido rumah makcik sy...wow!!terujanya...baru je nak sedih sebab
mak sy tak bagi balik sampai la cuti raya nanti...tapi tak jadi la nak sedih..hehe..Then malam tu pulak sy terkejut & bersyukur sangat2 sebab kipas meja sy yg hilang dah dapat dikesan...Thanks awak sebab pulangkan kipas sy semula...Sy halalkan sepanjang awak guna kipas sy tu...:D
yeh....Peratus kegeraman sy semakin berkurang...dan....lepas kena surprise tu, peratus kegeraman sy jatuh mendadak ke tahap sifar..alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah....Ya Allah...Kaulah Kekasih Teragung sy...selalu berikan sy kegembiraan di saat sy sedih & kecewa..Rugi & celakalah sy andai sy melupakan Kekasih sy walaupun sesaat..berikan sy rahmat yg berterusan ye Allah...

Allahumma rohmataka arju..wa la takkilni ila nafsi torfata 'ain..wa aslihli sya'ni kullah..laaa ilaha illa ant..

"Perkara yg paling menyedihkan bila tibanya tahun baru adalah umurku bertambah lagi tetapi amalanku tidak bertambah"-(Ibnu Mas'ud)

k.fati..k.atiyah..sy..k.wani..k.hanin..[k.am jd jurukamera..k.shashi plak ada hal..huhu]

P/S:sy paling tak tahan bila dengar k.hanin sebut "nasyid 3 Abdul"..adoi3...tak bleh nak tahan gelak..hihi

wallahua'lam....


3 comments:

sis said...

(^__^) sgt kelakar... kakak2 ni yg nak wat surprise...kak am pun tak tau planning deepa... yg belikan kek tiramishu tu kak shashi n kak khaf... kak am tolong makan je...sgt sedap kek nya... sup malam tu pun sgt sedap!!

-k.am-

Aeisha Insyirah said...

:)

bintufadeen said...

to sis:huhu...terharu..memang menjadi surprise depa ni..sanggupnya k.khaf & k.shashi gi SS besar..(*_*)

to AI: :)