Wednesday, July 28, 2010

28 julai....

bismillahirrohmanirrohim....

28 july 2010-10:11 p.m

subhanallah walhamdulillah walaailahaillallah allahuakbar!!! Allah jualah sebaik2 perancang....sampai saat ini, sy masih diselubungi rasa sangat2 bersyukur & terharu...seakan-akan tidak percaya dengan apa yg berlaku tadi...

6:15 pm..

su:piqa,ko pose x ari ni?
piqa:x..nape?
timah:[musykil..nape x tanya kte..huhu]
su:piqa,sini kejap..

piqa terus sambut nset yg su bagi..tak tau la siapa yg tengah cakap kat nset tu..yg pastinya sy rasa sedikit pelik tapi malas nak tanya..lantaklah...watpe nak amek tau ye x?

7:45 pm..

sy musykil kembali...roommate sy dok bersoksek2 kat depan pintu bilik..huh, sy ditinggalkan sorang-sorang kat partition sy...amat tidak patut..ahh..sekali lagi...lantaklahhh....watpe nak amek tau ye x?hehe...lagipun sy tengah bz mengrespond wall post kat profile sy tu...

perut sy tengah lapar ni..lapar yg luar biasa..harap-harap makcik pon pon datang..1 minit..2 minit..3 minit...pon pon..pon pon..yeay!!!nak beli nasi lemak..tapi....pakai telekung la pulak..adoiyai..malasnya nak bukak...[memang pemalas tahap karma la sy ni..huhu]..
takpela makcik pon pon..next time ok...

tiba-tiba......

pap..blackout????ape kebendenya blackout time ni...tak seram langsung..haha..aikk...ade cahaya oren pulak dah...ni gaya macam nak kena surprise je ni..malu g**a...kantoi ah sy pemalas...nak ngadap laptop pun masih tak bukak telekung.. takpe timah...relax2..[ok kawan2..sy siap untuk di surprise]..perh...berduyun yg datang...memang gelabah terus jadinya..serius sy segan+malu+terharu..[segan sebab ade mamarazzi yg dok amek gambar..ntah macammana rupa sy tengah nervous tu ye..hehe]..cantik kek yg depa bagi tu..sweet..pinky..sedap..thanks cik nab & kak iza sebab plan semua ni..[patutla nab kat kelas buat-buat tak nampak kte je..wish pon tak mau..ada anai-anai disebalik dinding rupenye..isk2]..sebenarnya..cik nab & k.iza ni roomate baru sy..kira baru kenal secara dekat la..n antara ramai2 yg datang tu, ada yg tak berapa kenal rapat dengan sy..Depa siap bagi hadiah & kad..tak sangka...Ya Allah...sy sgt2 sayangkan mereka...eratkanlah ikatan hati kami hanya keranaMu ya Allah..

mak..abah..abg fan..ekal...mirul...semua tak ingat 28/7 tu hari apa...nak bagitau, nampak macam desperate plak..ahh...dont think negative..bagitau je..[ngan family sy,memang sy tak malu pun..hehe]..yeah..terus dail num abg fan..

timah: assalamualaikum mak..timah ni..
abg fan:mak apenye..ni bukan mak...kejap2..
timah:ops..sori..lupe plak yg ni bukan nset mak..garang ngat aih pokcik fan ni..
mak:haa..nape timah??mak kat tiram ni
timah:Yelah..mak ni...kot ye pon kalut nak pi program, spend la masa sikit untuk anak mak yg jauh di perantauan ni..huhu..mak ni sampai ati la...semua2 pun sampai ati..tak ingat pun ari ni ari ape..kawan2 timah je yg ingat..
mak:eh..kenapa?ari ni ari apa??
timah:emakk....hari ni kan hari jadi timah..mak ni...isk2
mak:hehehe..yeke..lupe la..sori..hepi besday timah..
timah:eleh...iye2...terima kasih...tahun depan jangan lupa tau..haha.ok mak, jalan leklok..

fuh...lega hati ni bila dah call mak...lepas cakap dengan mak, hati sy mesti rasa tenang & gembira..hebat seyh mak ni..cayalah mak!

thank to abg fan for this message...

'happy belated birthday..
nah..*122*6368953975831099# (sila jangan buang masa dail num ni ye..sebab num ni hanya sah 2 saat selepas sy open inbox...hehe)

to k.am...

thankssss sesangat2...
for those snack plate, cheezy wedges & tropicana life bag..
tapi paling terima kasih sebab jadi kawan/kakak/partner shopping yg baik..
kawan sampai syurga ok!

mekaseh juga kat semua yg wish kat sy..sama ada yg sy kenal ataupun yang sy kurang kenal..asifff ye..sy tak dapat sebut nama kalian sebab sy takut ada nama yg tertinggal..

P/S:jangan mintak maaf kat sy ye.. tak kisah pun awak x bagi hadiah@kad..yg penting awk tak lupa doakan sy.. :)

wallahua'lam...

8 comments:

Aeisha Insyirah said...

ampa malu ka..ampa mna tau malu..huhuhu

sis said...

welcome timah!!! I also love u becoz of Allah.... ok, kita kawan sampai syurga tau.... doakan kak am selalu juga.... ukhwahfillah abadan abada...
(^_^)

-k.am-

bintufadeen said...

to AI:kmi x malu dgn family kmi ja la..(T__T)

to sis:insya'Allah..saling mendoakan ye :)

ARMS said...

ehem2....cik adik...
Salam EidulMilad.....
Sanah Helwa...
Sweet..2X??hihi..

Moga pertambahan umurmu sejajar dengan pertambahan imanmu...

bintufadeen said...

to arms:ehehe...ape sweet 2X??kte sweet 19 la...masih belasan tahun.. :D

ARMS said...

belasan taun ag ek...kih3...
ampun2,,,
kecik ag rupanya...

akuhamba said...

mkn ayam kat tepi tasik tgh2 mlm surprise x?hehe

bintufadeen said...

hehehe...
mmg surprise...n betul2 kna surprise sbb bli kfc x dpt tisu+sudu+sos..huhu
tp kte tetap mkn dgn gembira..
kan k.sally kan.. :D