Friday, July 16, 2010

kasut oh kasut

bismillahirrohmanirrohim..

15/7/2010-1:55 a.m

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah...Allah memang baik hati..Allah beri sy kesempatan masa untuk update blog..Allah berikan sy kesegaran walaupun sy baru lepas tonton movie Emak Ingin Naik Haji..sy kalau tengok tv ke, movie ke, drama ke memang cepat ngantok & selalu tertido..lagi-lagi la kalau tengok cerita korea..sebab tu la tengok 1 episod je dalam 1 masa..hehehe..tapi movie yang sy baru lepas tengok ni memang best..tak sia-sia sy ke library tadi..dapat download semua episod :)

Sebenarnya entri kali ni berkisar tentang kasut sukan kesayangan sy yang dihadiahkan oleh abah kesayangan sy..huhu..abah, mintak maaf...tma sempat guna 2 tahun je...nampaknya ada yg lebih memerlukan kasut sukan sy tu...kepada si maling, gunakanlah kasut sukan sy tu dengan sebaiknya..mudah-mudahan sy juga dapat pahala...

tapi memang luar biasa...sebab kali ni sy betul-betul redha dengan kehilangan kasut sukan kesayangan sy tu..walaupun kasut tu hilang disaat yang genting..so far tak nangis lagi..tak tau la kejap lagi kot2 rindu sangat sampai ternangis...

esok paginya sy akan balik ke upm..jadi, malam tu sy akan pack semua barang sy dalam beg..tapi disebabkan kasut sukan tu ada kat luar rumah, sy pun malas la nak ambil..jadi, sy tulis 'kasut' kat atas kertas kecil & lekatkan atas beg sy..esok subuh tu kalut-kalut pi cari kasut kat rak kasut luar rumah..sekali takde pulak..adoiyai..mana pulak la kasut ni pegi..[mungkin salah sy jugak..sebab 2 minggu lepas, sy basuh kasut tu pastu sy letak je kat rak luar rumah...tak simpan leklok pun..]...takpelah kasut..berbahagialah awak dengan tuan baru awak tu..biar tuan lama ni cari pengganti baru..haha

sy cuma terkilan sket sebab kasut tu abah sy yang belikan untuk sy..sy kalau boleh nak cari kasut yang sebijik macam kasut yang lama tu..kalau anda jumpa kasut ni ada jual kat mana-mana, roger sy ye..sy serius ni...sy ada sertakan gambar sebagai sample

ni time main paintball..huhu

sebenarnya...ade 1 hari tu kasut sukan abg sy hilang..dia sedih & frust sangat...isk3..so, sy sebagai adik, sy bagi la kata-kata semangat..[time tu tak tau lagi yg kasut sy pun kena kebas]..tapi bila dah tau tu, perh....sekali kebas 2 pasang trus..mungkin kasut sy tu dia nak bagi hadiah kat buah hati dia kot..adoi3..macam tak percaya pulak ade yang berkenan kat kasut tu..dah 2 tahun kot sy pakai..

Nampaknya, kali terakhir kasut tu berbakti time kem KAHFI...adess...knapa pulak tiba-tiba sy nak rasa sedih ni..huhu..kasut oh kasut...begitu banyak program awak ikut sy, sekarang awak tinggalkan sy..sedih!!! harap-harap sy cepat lupakan awak...


time kat kem KAHFI..

i miss u damn much mr. kasut!!!

p/s:warna kasut-merah & putih

5 comments:

Aeisha Insyirah said...

bg size aje..
tgk lh..klo2 ajin..
bleh g tgk kt town..haha

Ad@Am said...

Tulah.. mase fan amek kitorg kt ktm kempas lps balik dari reaksi, fan ade citer.. citer sedih ='(

kasut die ilang..pastu die ckp nk beli baru..

tp xde plak die citer kasut adik die pn ilang skali..maybe die pn xperasan, die perasan kasut kesayangan die je kot..

die dah survey dah kasut ape die nk beli.. tp sedih r nk kuar duit lg..

xpe, nnt klu xckup lg 2ringgit mintak kt Abg2 k..hehe :)

bintufadeen said...

aesha insyirah:klu kasut nike tu,size 6 insya'Allah..available kat msia je kot :D

adam:time tu mmg xde sape prasan ksut sy ilang sbb xnk digunakan pun time tu..klu mcm kasut fan tu,digunakan stiap hari..mmg dia sedih sgt3..sbb mungkin agak mahal kot..sesape nk kasi hadiah kasut kat dia,sgt2 dialukan :D

asma' said...

dont be sad..hihi..
tp pernah gak rase kehilangan kasut..kasut wedges..
g ghufran,cite kat cikgu2,ttbe kuar air mate..nangis...
wat malu jer ingt2 balik..hehe

masa kejadian:1.00pm
tarikh kejadian:{xingt}
tempat kejadian:koperasi annur

bintufadeen said...

dulu bole la nangesh2...
skrg ni k.asma' dh xleh nanges...malu kat abg zaid tu..hehe