Monday, July 19, 2010

hari yang penat tapi best!!

bismillahirrohmanirrohim...

19/7/2010-4:34 pm..

Alhamdulillah setelah berpenatan sepanjang hari, Allah bagi sy sedikit kerehatan untuk petang ni...dapat la update blog..hehe..sebenarnya nak update semalam..tapi tak berkesempatan & tak larat pulak...mana taknya, sampai kolej pon dekat-dekat maghrib..lepas maghrib pulak ada penutupan orientasi & ceria@13..adesss...duduk kolej betul-betul meletihkan..tak cukup merit akan ditendang kolej..apakah??zalimonos!!jadi...nak tak nak, sy yg tak aktif ni pun kenala mengaktifkan diri..apakan daya..kalau kena tendang kolej takkan nak merempat kat bus stop plak kan..to k.lily..ketua blok sy..best ah k.lily...sporting...kalau sy kenyit mata & k.lily pun kenyit mata, paham2 jelah..memang dapat merit kalau tak datang pun..haha..i help u,u help me ok...

alhamdulillah, semalam sy berpeluang ke Berjaya Hills..kat Bukit Tinggi..memang best..sejuk & mendamaikan..cantik sangat2...tapi ada jugak yg tak berapa best..nanti sy cerita...best memang la best kan..duitnya pun best jugak..sekali masuk RM 12 untuk seorang...[tapi kami di support..bertambah-tambah best la..hehe]..RM 12 ni merangkumi 3 tempat..Colmar Tropica..Japanese Village & Botanical Garden..

time ni kitorang kat Colmar Tropica..baru gi 1 tempat, dah nak full dah kamera tu dengan gambar..sebab view dia memang cantik tahap gaban la..mari datang ramai-ramai..hehe..time kitorang kat Japanese Village..paling la best...[best sebab ada tandas]..he2..tempat last...Botanical Garden...best jugak..tapi penat sebab kena naik turun tangga..termengah-mengah..[akibat kurang exercise]..huhu..dan akhirnya kami berkesempatan ke Rabbit Park..agak menyesal la masuk sini..huhu

gambar ni paling takleh tahan..tengok mesti nak tergelak..nak tau kenapa k.atiyah tiba2 pandang belakang??haha..sebab dia kaget tengok sy tiba2 lari macam kena eletrik..[mana taknya..ade sekor rabbit ni tiba2 sondol sy..mau tak terkejut..yg k.salimah plak dh nampak taknak bgtau..tengok2 dia yg gelak paling kuat..selekeh punya rabbit..sembelih buat tomyam baru tau!]

tengok..betapa kami nak menjauhi rabbit2 ni..sebab geli..rabbit ni pon agak kotor & berbau..tak payah masuk pun takpe..dah la kena bayar rm 3..tak berbaloi..isk3

dekat-dekat waktu zohor tu, selesailah urusan melancong & bergambar..perut dah lapar..nak makan kat sini memang mahal la..tak mampu kami nak membayarnya..
jadi...kami decide untuk makan & solat zohor kat R&R Genting Sempah..akhirnya, sy berjaya makan siput sedut jugak setelah 13 tahun sy bersara dari makan benda tu..macammana ntah ari tu boleh jadi tak geli..musykil..

Sahih International
Who remember Allah while standing or sitting or [lying] on their sides and give thought to the creation of the heavens and the earth, [saying], "Our Lord, You did not create this aimlessly; exalted are You [above such a thing]; then protect us from the punishment of the Fire. [ali imran:191]
wallahu`alam...

10 comments:

Aeisha Insyirah said...

kembang sgt..sbb tu lompat xmnjd agak ny :p

₦ŪṜƧĀĿĀĦĀ₦ĪƧ ƧĀ₦ŪƧĪ said...

Salam,bestnya pergi ke situ...rindunya Malaysia..=)

bintufadeen said...

to aeisha insyirah:eee....ampa tu yg kembang..kata kami plak.. :(

to anis:wslm..best3..xlme lg anis blk msia kn..nnt pegi la sana..kte pegi 2 fmly :)

ARMS said...

nk ikutttt.....x ajak pon..

K2r~90 said...

bez nye

bintufadeen said...

ARMS:bukan xnk ajak..takut mngganggu org yg bz bercuti je.. :p
sabtu ni jom la pegi..ktorg bertolak dr upm insya'Allah pukul 7 pagi :)

K2R~90:alhamdulillah bez.. :)

ARMS said...
This comment has been removed by the author.
asma' said...

wah..syoknye..kalo kite free,ley join..tp ujung minggu nie kite g cameron..family day opis..

bintufadeen said...

fuh...k.asma' nk gi cameron...
mesti kat sana lg best...huhu
ntah bila agaknya kte dpt g cameron ek.. :(

akuhamba said...

ltk gmbaq lompat lak..isk3