Wednesday, September 8, 2010

seLamat hAri rAye~

bismillahirrohmanirrohim...

8/9/2010-29 ramadhan 1431H-3:51 pm

lama betol rasenye tak menulis kat blog ni..agak2 knape ek?kekurangan masa ke??takde lah...cuma sy takde mood je nak tulis..isk2..gangguan jiwa betul..sebenarnya sy tak suka perasaan ni..tapi selalu je datang..jenuh nak fikir strategi..hehe..tapi ok je kot sebab sy sedih time sy dok sorang2 je..kalau ada orang lain kat seblah sy, sy lah orang yg paling hepi sekali...jadi tunggu apa lagi..meh kawan2..sedare mare..cikgu2..jiran tetangga..jemput datang umah..tapi duit raya jangan mintak kat sy..pi mintak kat mak abah sy..sbb sy pun mintak duit kat depa gak..hehe

ok lah...straight to the point jela ek.."SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI" buat semua umat Islam di seluruh dunia!!*pom pom kebabom* anggap jela ade bunga api,mercun,meriam meletap meletup time sy wish ni..nak masukkn bunyik real tak reti..mintak maap...huhu..sebenarnya.......sy nak mintak maaf banyak3 atas segala janji yg tak tertunai(entri pasal ramadhan..sbb sy rs dh byk blog yg hebat2 post entri psl tu..baca depa punye jela ea..caranya??sila google..hehe)..segala salah silap sy time sy sedar/tak sedar/separa sedar..mungkin sy ada terkasar bahasa..termengata..terkecilkan hati sesiapa..tergurau yg ntah apa2..mintak maaf yek semua..insya'Allah salah silap kalian juga sy maafkan..
bila nak raya je, semua orang gembira...budak-budaklah yg paling gembira..yela..sebab nak dapat duit raya...yg mak & bapak budak??oh no...kena keluar fulus daa...kepala dah start pening..tu yg tiba-tiba ada orang sakit terketaq2 time syawal..apa bang??penyakit tahunan??owh..ok2..sy faham..ketaq nak bawak kluar duit la tu..hehe

tapi bagi sy..yg masih remaja belia ni..lagi-lagi la perempuan..sangat2 sedih bila ramadhan nak berakhir..agaknya macammana la kualiti ramadhan sy..tak tau la dapat ke tak malam lailatul qadr..lagi parah kalau Allah bagi cuti pada 10 malam terakhir..gigit jari jela..huhu..sabar ye kaum wanita..ganjaran Allah bagi orang yg sabar ni lebih baik dari dunia & isinya..chill ok :)

pesanan untuk diri sendiri & untuk orang lain sempena hari raya ni :-

1)pandu molek2 deh..nak balik kampung jumpa tok nek tu..bukan nk pi masuk kuboq :D
2)bersederhana menyambut hari raya..tak salah nak pakai barang2 yg mahal..tapi cuba tanya diri sendiri...ade sedekah tak time ramadhan?kalau ada alhamdulillah...silalah pakai yg mahal2 sebab anda bermewah2 tanpa melupakan insan yg memerlukan..tapi kalau tak,hei...malulah sikit...hg ni selfish ka apa??hehe...terkasar sket..maap2
3)beringat sket time pi beraya umah orang..jangan dok balun smpai licin kuih tuan rumah..elok2 nak pi mintak maaf,skali kna tampaq smpai pening plak..hehe
4)betulkan niat..pi beraya umah orang sebab nak bermaafan..bukan nak collect duit raya..ok?jadi kalau tuan rumah bagi 20 sen, jangan mengata pulak...anggap je tuan rumah tu takde duit kertas..[kan bagus berbaik sangka :D]
5)jangan main mercun.sebab semua mercun sangat berbahaya.termasuklah mercun pop pop.ahh..sy geram bila ade orang baling mercun tu kat kaki sy.pedih tau x!huhu..
6)makan makanan rendah kalori.haha..[harap2 sy dapat laksanakan pesanan ni..almaklumlah..nama pun raya.] :D


pantun khas buat semua....[disebabkan sy pure johorean,pantun pun versi johor la ye..]

Cegitu cegini awak suke,
Awak suke kite tak suke,
Esok luse hari raye,
Sama-sama bersuke rie..

wallahua'lam......












5 comments:

♥ Huraiyah ♥ said...

Cik Tmaa vogue kte ni mke kerut nmpk kat kad aye tuh..hee~takut xdapt uet aye ker??ngeh3..pape pon,,sy disini nk ngucap dua kalimah shahadah..eh ..silap..nk ngucap selamat ari rye jugaklah kat cik tmaa wondergirl bling3 kter ni haa...moga Allah mnerima amalan daku dan amalan mu jua ye cyg...iyyarh!i'm da first to comment...ngee~

bintufadeen said...

ehehe...
abg kte tu la..
dia ckp tu je gmbr kte yg nmpk matang..isk3..
sabo jela tisya cyg oii...
amin2..dtg umah raya ni :)

Fzeo Fraixz said...

salam raya, maaf zahir dan batin. agak lame x dgr cerita.

mya said...

salam alaik fatimah
just drop by to wish you
taqabbalallah minna wa minkum
kullu 'am wa anti bikhair

p/s:any news on your hp? ade no baru? do inform me if any..

Aeisha Insyirah said...

taqaballahu minna wa minkum.. kullu 'aam wa antum bikhair.. :)