Friday, January 21, 2011

Terasa sangat beruntung!

bismillahirrahmanirrahim...

21/1/2011-12:55 pm

 Sometimes being a brother is even better than being a superhero   - Marc Brown

alhamdulillah...Allah masih bagi peluang untuk teruskan hidup..moga2 peluang ini dapat sy gunakan sebaiknya...untuk perbaiki diri dan tingkatkan amal.. insya'Allah..

bangun-bangun pagi je...sahabat yg sangat2 sy kasihi mintak tolong edit slide...adess...bakat edit mengedit...design mendesign ni dah macam nak pupus je...tapi susah untuk sy katakan TAK BOLEH sebab....abg sy sendiri susah nak kata TAK BOLEH bila ada orang mintak tolong...dari dia sy banyak belajar untuk jadi manusia yg available bila2 masa untuk ringankan beban orang lain..thanks to him!

10 Januari....besday abg sy...abe fan..haha...geli je...[ko klo baca,mesti cakap SERABAI kan...dah boleh bayangkan...hehe]..tapi takpe...tak kisah pun...Ustaz Khairul pernah cakap...selagi ada masa, ucapkanlah TERIMA KASIH...takut-takut kita tak sempat nak ucap, Allah dah panggil...dah tak guna nak menyesal....
kira ni tma post khas untuk ko la...bukan setakat nak ucap terima kasih je..sory mory pon ye jugak..wajib terharu ni...hehe

Muhamad Fansuri bin Kamarudin...orangnya unpredictable...suka bagi jawapan yg orang lain tak pernah terlintas nak jawab macam tu...sangat kreatif...kadang2 kata2nya sangat pedas...tapi alah bisa tegal biasa...dh immune dh..hehe..orang cakap dia pandai masak tapi bila kat rumah tak pernah pun dia nak masak..yg ni musykil sikit..yg paling bagus dia ni sebab dia seorang abang yg sangat3 bertanggungjawab...[abg,ko baca dengan hati yg neutral je ea...no kembang2..]


TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA....

1)sebab ko sanggup je hantar tma pegi program..tak kira la jauh ke dekat..walaupun kadang-kadang ko mengeluh jugak...memang kesian kat ko tapi nak buat camne...adik ko ni dah mengalami trauma level 2...[level yg agak bahaya]..sadis!

2)sebab ko selalu belanja tma...walaupun gaji ko tak sampai belas2 ribu, ko tetap boleh bayar dengan tenang..salute!hehe..saje je selalu order chicken chop..nak tengok tahap kesabaran ko..n akhirnya...tahniah!ko memang orang yg sabar..pasni tma order yg murah-murah je ye.. :)

3)sebab ko selau bawak tma pegi jalan-jalan..memang best ah!gi zoo negara,sunway lagoon,pc fair n yg malam2 buta tu kte gi mana ntah..pasar ape ek?lupa nama tempat tu...pastu banyak tempat lagi la kte pegi sama2..kalau tma takde abg macam ko,tak tau la bila nak gi semua tempat tu..
4)sebab ko selalu topupkan...hahaha...kadang2 je tma bayar kat ko kan...jap2,so far ade hutang tertunggak tak?harap2 takde..huhu..banyak lagi budi baik n khidmat bakti ko pada tma..tapi tak larat nak taip semua...next time insya'Allah :)

NAK CAKAP SORY MORY....

1)sebab selalu susahkan ko...ikutkan hati memang taknak susahkan..tapi terpaksa susahkan jugak...maap la ye..dah ko memang terer sangat design2 ni..jadi memang ko jela jadi mangsa tma..

2)sebab....kadang2 TERmalas kalau ko suruh buat pape...TERtakut nak drive kalau ko suruh tma hantarkan ke pusat bandar..n segala macam TER yg kadang-kadang mungkin buat ko geram dan bengang...mintak maap!

memang dah lama terfikir nak buat entri khas time besday ko..tapi jari-jari ni macam malas je nak gerak2...bukan sebab terlebih berat ea...tapi mungkin sebab terlalu banyak berkhidmat dalam dewan kuliah...haha..serabai je..

tiba-tiba pulak hari ni rajin nak update blog..berkat hari jumaat agaknya..hehe..selalu terfikir...untungnya ada abang yg bertanggungjawab..ada keluarga yg harmoni...ada mak abah yg boleh dibuat contoh...ada kawan-kawan yang supportive..dan betapa tak untungnya kalau ada semua ni tapi kita yg tak reti nak appreciate...malang sungguh!!huhu..

mak..terima kasih banyak2 sebab lahirkan Muhd Fansuri kat dunia ni..Muhd Fansuri orangnya sangat baik sebab abahnya sangatsangat baik dan emaknya superduper baik...adiknya juga baik insya'Allah...*winkwink*
P/S: time study biochem tadi, tiba-tiba rasa lapar..bila makan sket je, mak aih....otomatik rasa kenyang...sebab tak berapa sedap macam mak masak...tak sabarnya nak balik...nak makan masakan mak..bukan masakan sendiri ye....hehehehe...urusan kemas mengemas biar tma take over... :D


 THERE’S NO OTHER LOVE LIKE THE LOVE FOR A BROTHER.   
 THERE’S NO OTHER LOVE LIKE THE LOVE FROM A BROTHER.. 

7 comments:

cintamast said...

uiks..nape akak plak yang nangis cam terharu neyh..hehehehe..nyway muhd fansuri mmg seorang yang superb..

bintufadeen said...

takpe akak...
kte memang tau akak suke terharu tak kira masa dan tempat..hehehe
yap..he is a superb duperb brother! :) insya'Allah...

p/s:and u r a superb duperb mother!ganbatte! :D

Ad@Am said...

Abesla pasni ramai yg nk jd adik angkat fan..hihi

entry ni semacam boleh menarik org ramai untuk amek fan wat menantu..

hihi..lawak je.

Fan mmg 'BEST' pn dr kecik smp besar..

entry ni leh jdkan pengajaran dan nasihat yg baik utk mendidik abang-abang di luar sana untuk menjadi seorang abang yg 'BAIK dan SOLEH'. =)

bintufadeen said...

yap...
hopefully semua insan yg bergelar abg jdlah seorang yg bertanggungjawab..baik...soleh..musleh..

p/s:xde niat nk promote sape2 ek..hehe :)

Aeisha Insyirah said...

'abang' n abang :p

bintufadeen said...

oh,tidak sana skali.... :D

Anonymous said...

Fansuri...mmg tidak dinafikan.

dia menjadi contoh kpd ku dalah pelbagai aspek.

dia juga mngajarku erti kesabaran dan erti bersahabatan.

walaupun mmpunyai kelebihan, sifat merendah diri masih terang.

Moga ALLAH menjadiakan perkara2 baiknya itu dapat mmberi manfaat kpd islam dan sahabt2nya yang lain. Agar kebaikannya itu mnjadi antara suatu sumber pahalanya.

wallahuta'ala a'lam.