Monday, October 31, 2011

Gagal bukan bermakna Allah tak sayang.

Alhamdulillah..
Allah masih sudi beri sy rasa untuk menulis..menulis dari hati dan dipandu dengan kewarasan akal adalah sebaik-baik penulisan..insya'Allah..


Saat ini sy kira sy gagal..sy gagal beri yg terbaik buat orang-orang yg sy sayang..dan yg lebih penting sy gagal buat yg terbaik untuk diri sy sendiri..kadang-kadang, kegagalan boleh buat kita gila..buat kita mati dari terus tingkatkan usaha..putus asa untuk terus maju kehadapan...juga kadang-kadang, apabila kegagalan dipandu dengan azam & semangat untuk berubah, kita pasti jadi lebih baik..jika dan hanya jika kita sertakan usaha yg kuat bersama azam & semangat yg tinggi tadi..
“Kegagalan adalah satu-satunya kesempatan untk memulai lagi dengan lebih cerdik.”

–Henry Ford

“Keberhasilan adalah kemampuan untuk melewati dan mengatasi dari satu kegagalan ke kegagalan berikutnya tanpa kehilangan semangat.”
–Winston Chuchill


Allah...sy yakin Kamu tahu apa yg sy mahukan..sy yakin Kamu akan bagi apa yg sy hajatkan..selagi mana hal itu baik buat sy..
Allah..pimpinlah sy untuk capai apa yg sy hajatkan..jangan pernah izinkan untuk sy terleka walau dalam satu kelipan mata..


Saat ini sy yakin sy pasti berjaya..hanya apabila sy berani bangkit dari kegagalan yg sudah..teringat sy pada pesanan sir irwan...You will be a successful person when you mix with the right people, sitting in the right environment, and do the right thing..and I will start practicing that..insya’Allah.


Ya! Sy MESTI bangkit..dan susun strategi..that’s my promise to myself. Go Fatimah! ALLAH beri kamu kegagalan bukan bermakna Allah tak sayang kamu, tapi Allah nak kamu jadi orang hebat.Tapi kamu kena cerdik la..cerdik untuk rancang kehidupan kamu..tak cerdik tak jadi juga.. =.=”

Perkara pertama yg perlu sy buat sebelum meneruskan strategi..
SCAN-->REPENT-->REPAIR..
ada kemungkinan Allah beri sy kegagalan kerana dosa sy yang melambak-lambak...mungkin juga kerana hubungan sy yang semakin jauh dengan Dia..maka dengan itu sy akan kembali rapat & terus rapat..Allah..tariklah sy kembali..[sy betul-betul dah terhantuk].. T__TKatakanlah (Wahai Muhammad): “Wahai hamba-hambaku yang telah melampaui batas terhadap diri sendiri (dengan perbuatan-perbuatan maksiat), janganlah berputus asa dari rahmat Allah, kerana sesungguhnya Allah mengampunkan segala dosa; sesungguhnya dialah jua yang Maha Pengampun; lagi Maha Mengasihani”. Al-Zumar:39


“Sungguh mengkagumkan keadaan seorang mukmin, keadaan mereka sentiasa dalam kebaikan. Tidak terjadi hal yang demikian itu melainkan bagi seorang mukmin. Jika mendapat kesenangan ia bersyukur dan hal itu merupakan kebaikan. Dan jika ia tertimpa kesusahania bersabar dan itu juga merupakan kebaikan baginya”.sekian.wslm wbtNo comments: